Március 18. – Hétfő

Full text search

Március 18. – Hétfő
– A kormánypártok és a parlamenti ellenzék egyaránt visszautasította Torgyán József március 14-ei szónoki beszédét. Torgyán József azzal védekezett, hogy a tájékoztatási eszközök eltorzították mondanivalóját, és akik ezt a parlament színe előtt is megismételték, azokat aljas indokból elkövetett rágalmazás miatt fel fogja jelenteni. A „féreg” és „dögkeselyű“ szavak használatát illetően megjegyezte, hogy Kölcseytől idézett.
– A Kereszténydemokrata Néppárt bírósághoz fordult, hogy elérje a Magyar Demokrata Néppárt nevének és betűjelének megváltoztatását, mert az MDNP – megítélésük szerint – könnyen összetéveszthető a KDNP-vel.
– A Levegő Munkacsoport számításai szerint a rendszerváltozás óta a tömegközlekedés drágult a legnagyobb mértékben. Az 1988-as árakhoz képest a benzin esetében ötszörös, a kenyér esetében hétszeres, a buszjegynél viszont huszonötszörös az áremelkedés.
– Nyíregyházán több száz szülő és diák eredménytelenül tüntetett azellen, hogy a városi önkormányzat bezárat két általános iskolát és egy óvodát.
– Megállapodás született arról, hogy a határon túli magyarok képviselői hány helyet kapnak a médiakuratóriumokban. Eszerint a Hungária Televízió kuratóriumában az RMDSZ három, a szlovákiai Csemadok két, a jugoszláviai magyarok közösségei egy, a szlovéniai, a horvátországi és az ukrajnai magyarok rotációs alapon egy-egy személyt delegálhatnak. A Magyar Rádió közalapítványába az RMDSZ, a Magyar Televízióéba felváltva a vajdasági és a szlovákiai magyarok küldhetnek képviselőt.
– Életének hatvannyolcadik évében elhunyt Makai György újságíró, aki külpolitikai elemzéseivel, rádiókommentárjaival és számos könyvével vált ismertté.
– Orszolgálatot teljesítő kiskatonát gyilkolt meg egy korábban ideggyógyászati kezelés alatt állott, huszonhárom éves fiatalember Tapolcán. A húszéves Slang Csaba a tüzérezred lőszerraktárát őrizte, amikor a támadás érte. A támadó Varga Béla a meggyilkolt őr gépkarabélyát a helyszínen hagyva, magával vitte a fegyver tárát harminc lőszerrel. Varga néhány kilométerre a támadás helyszínétől, az uszai vasútállomáson agyonlőtte magát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi