Március 22. – Péntek

Full text search

Március 22. – Péntek
– Nem reális a szeptemberi 40 százalékos energiaár-emelés – jelentette ki Horn Gyula miniszterelnök az MSZOSZ vendégeként. A kormány átvilágíttatja az energiaszektor gazdálkodását, és ennek alapján dönt az esetleges áremelés mértékéről.
– A kormány kész arra, hogy a nyugdíjkorhatár emeléséről további tárgyalásokat folytasson a nyugdíjbiztosítási önkormányzattal – jelentette ki Kökény Mihály népjóléti államtitkár, hozzátéve: mérlegelik az önkormányzat javaslatait, és elképzelhető, hogy a korhatáremelést fokozatosan vezetik be.
– Fellebbezést követően a rendőrség másodfokon bűncselekmény hiányában megszüntette a szabálysértési eljárást az ellen a két fiatal ellen, akik a március 15-ei Múzeum-kerti központi ünnepségen a kormányt sértőn bíráló transzparenst emeltek a magasba – jelentette be sajtótájékoztatón Kuncze Gábor belügyminiszter. „A kormány nem szorul rendőrségi védelemre, a még oly sértő bírálatokkal szemben sem” – tette hozzá.
– A Fővárosi Főügyészség – a KDNP kérelmével ellentétben – nem fellebbezi meg a Magyar Demokrata Néppárt bejegyzéséről szóló végzést. Az ügyészség ugyanis az egyes pártok között felmerülő, a névválasztással kapcsolatos vitát nem tekinti törvényességi kérdésnek, mert az ilyen jogviták polgári peres úton rendezhetők.
– Jürg Marquard, a Magyar Hírlap svájci tulajdonosa az új főszerkesztő kinevezéséig Ács György vezető szerkesztőt bízta meg az újság felelős szerkesztői feladatainak ellátásával. Ács 16 éve a lap újságírója, legutóbbi pozícióját három éven át töltötte be.
– Az államfő a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével tüntette ki a hetvenedik születésnapját ünneplő legendás magyar ökölvívót, a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lászlót. A kitüntetést a Parlamentben adta át Göncz Árpád köztársasági elnök.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi