Március 30. – Szombat

Full text search

Március 30. – Szombat
– Az MSZP kongresszusán a Magyar Szocialista Párt elnökévé Horn Gyulát, ügyvezető alelnökké Kósáné Kovács Magdát, a Választmány elnökévé Baja Ferencet választották a kongresszus küldöttei.
– A Szabaddemokraták Országos Tanácsa megnyugvással vette tudomásul, hogy a szocialisták kongresszusán a koalíció kérdését senki sem feszegette, a kormány gazdasági célkitűzéseit pedig támogatták a felszólalók. Az SZDSZ-en belül megalakult az agrártagozat, vezetője Bálint György lett.
– Az MDF-ből kivált néppártiak azon lesznek, hogy a jövő év elejére létrehozzák a jobbközép politikai erők választási szövetségét – jelentette be egy nagykanizsai tagtoborzó gyűlésen Szabó Iván. Az MDNP frakcióvezetője arról számolt be, hogy eddig harminc szervezetük alakult és ezren léptek be a pártba. Egyelőre a Dunántúl a Néppárt fellegvára – mondta.
– Az adóhivatal elleni együttes fellépés érdekében alapítottak egyesületet a szövetkezeti üzletrésszel rendelkező Hajdú-Bihar megyei kisbefektetők. Az alapító ülés résztvevői visszautasították, hogy Pitti Zoltán APEH-elnök tisztességtelen nyerészkedéssel vádolta meg azokat, akik egy évvel ezelőtt szövetkezeti üzletrészt vásároltak, ami után személyijövedelemadó-kedvezményt igényeltek.
Március 31. – Vasárnap
– Az MSZP kongresszusán jelentette be Suchman Tamás privatizációs miniszter, hogy kilép a pártból és annak parlamenti frakciójából, de felajánlotta, hogy független szakértőként továbbra is megmarad kormánytisztségében. Suchman nem kapott elegendő szavazatot ahhoz, hogy a pártelnökség tagja legyen.
– Gerbovits Jenő vezetésével megalakult a Magyarországi Kisgazdák Szövetsége. Céljuknak tekintik, hogy alternatívát kínáljanak a Torgyán József vezette független kisgazdákkal szemben. A bíróságon is bejegyzett szövetséghez csatlakozott valamennyi kisgazda szervezet, amely valamilyen ok miatt eltávolodott az FKGP-től.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi