Október 8. – Kedd

Full text search

Október 8. – Kedd
– „Ilyen mértékű adócsökkentési javaslatot még nem tárgyalhatott eddig a T. Ház” – hangsúlyozta Medgyessy Péter pénzügyminiszter a személyi jövedelemadóról szóló törvényjavaslat, valamint a társasági adóról és az osztalékadóról szóló előterjesztés együttes általános vitáját bevezető expozéjában. A javaslat heves vitát indított el mind az ellenzék, mind a kormánypártok képviselői részéről.
– A kormány elképzelései szerint jövőre minden személyi jövedelemadó-köteles kifizetés után tb-járulékot kell fizetni.
– A Népjóléti Minisztérium Szociális Programok Irodájának vezetője harmincezerre becsüli az ország hajléktalanjainak számát, ötven százalékuk Budapesten él.
– Elsőként figyeltünk fel arra, hogy az ÁPV Rt., illetve akkor még az ÁVÜ nem a belterületi földek valós értékét fizeti ki az önkormányzatoknak – mondta dr. Imre Miklós, az 1000 Ügyvédi Iroda egyik társtulajdonosa. Az Államigazgatási Főiskola oktatóiból álló iroda munkatársa arról is beszámolt: két évvel ezelőtt ők nyerték az első pert az ÁVÜ ellen, azóta több mint száz ügyben képviselték a helyhatóságokat. Tocsik Mártával az iroda nem jutott egyezségre – mondta az iroda képviselője.
– Hajdu István rádióelnök kinevezte három közszolgálati rádióadó főszerkesztőjét. A Kossuth Rádiót László József, a Petőfit Novotny Zoltán, a Bartókot pedig Alföldy Boruss István vezeti a következő négy évben.
– Megnyílt a kilencedik budapesti autószalon, a bejelentkezett 290 helyett 312 cég állít ki a vásárvárosban.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi