A Magyar Heraldikai és Genealogiai Társaság

Full text search

A Magyar Heraldikai és Genealogiai Társaság
f. évi február hó 27-én Szilágyi Sándor elnöklete alatt igazgató-választmányi ülést tartott, melyen jelen voltak : Bánó József, Barabás Samu, Bárczay Oszkár, Boncz Ödön, Illéssy János, Majláth Béla, Makay Dezső, Nagy Gyula, Pettkó Béla, Szent-Ivány Zoltán, Szinnyei József, Tagányi Károly ig. vál. tagok, Schönherr Gyula jegyző, Tóth Árpád pénztárnok és Fejérpataky László titkár.
Az elnök az ülést megnyitván, Schönherr Gyula felolvassa Cserna József ig. vál. tag Nemzetségi czímereink nyomai az ezredéves orsz. kiállításon czimű értekezését, mely a Turulban jelenik meg.
A folyó ügyek első tárgyául a választmány kivánságára a jegyzői állás betöltése tűzetett ki, mely az 1892. év február 11-ikén megválasztott dr. Schönherr Gyula megbízásának lejártával az 1896. év végén megüresedett. Az alapszabályok 15., 25. és 32. §§-ai értelmében elrendelt titkos szavazás eredményeként 14 beadott szavazatból Schönherr Gyulára esett 13 szavazat, Barabás Samu ig. vál. tagra 1 szavazat. Schönherr Gyula ig. vál. tag tehát az 1897–1901. évekre a társaság jegyzőjévé újból megválasztatott.
Ezután a titkár, hivatkozva az alapszabályok 14. §-ára, melynek értelmében a társaság folyóiratának szerkesztője mellé társszerkesztő is választható, miként az a társaság megalakulásakor tényleg meg is történt, a Turul szerkesztésére maga mellé társszerkesztő megválasztását kérte Schönherr Gyula szémélyében, ki mint társ. jegyző, a folyóirat szerkesztésében eddig is tényleg e szerepkört töltötte be. A választmány a titkár előterjesztését elfogadva, az ennek következtében megejtett – titkos szavazás útján 13 szavazattal a Barabás Samura esett 1 szavazat ellenében Schönherr Gyula jegyzőt az 1897-1901. évekre a társaság folyóiratának társszerkesztőjévé megválasztotta.
A titkár előterjesztette a pénztárnok részletes kimutatását az 1896. év eredményéről ; ezzel kapcsolatban felolvasta az előirányzat és a tényleges eredmény összehasonlítását, mely a következő adatokat tartalmazta:

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi