VI. A közgyűlés.

Full text search

VI. A közgyűlés.
35. §. A társaság minden évben egyszer (február vagy március havában) rendes közgyűlést tart, melyen minden tag egyforma szólás- és szavazatjoggal bír, kivéve a jogi testületeket, melyek szavazati joggal nem bírnak. Hogy a közgyűlés határozatképes legyen, a tagok 1/3-ának jelenléte szükséges. Ha ennyi tag nem jelennék meg, 8–30 napon belül új közgyűlés tartandó, melyen a kitűzve volt tárgyak felett a jelenlevők szavazatainak általános többsége dönt. A rendes évi közgyűlésre a tagok 10 nappal előbb meghívóval hívandók meg.
36. §. A rendes évi közgyűlés tárgyai: a) tisztikar, választmány, számvizsgáló bizottság, években kifejezett határozott időre való megválaszása, b) a titkár jelentése a Társulat lefolyt évi működéséről, c) a költségvetés és zárszámadás letárgyalása, felelős számadók részére a felmentvény megadása és általában a vagyoni kérdések végső fokon való intézése, d) a választmány hatáskörét meghaladó fontosabb szerződések és különösen az egyesületi vagyon állagát érintő egyéb jogügyletek elhatározása és jóváhagyása, e) a választmány megfellebbezett határozatának felülbírálása, f) a tagok indítványainak tárgyalása, g) alapszabályok módosítása, h) feloszlás és ez esetben a vagyon hovafordítása tárgyában való határozathozatal, i) más egyesülettel való egyesülés elhatározása, k) tudományos előadások, melyeknek tárgyát, valamint a közgyűlés napirendjének sorrendjét az igazgatóválasztmány határozza meg.
37. §. Huszonöt társulati tagnak az elnöknél írásban, a tárgy megjelölésével benyujtott kívánságára egy hónap alatt rendkívüli közgyűlés hívandó össze, amit elrendelni – ha a társulat érdekei kívánják – a választmánynak is jogában áll. Rendkívüli közgyűlés határozatképességére nézve a 35. § rendelkezései mérvadók.
38. §. A közgyűlésről jegyzőkönyv vezetendő, melyet a közgyűlés elnöke és a jegyzőkönyvvezető ír alá és két közgyűlési tag hitelesít.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi