Jel. 5

Full text search

Jel. 5
Jel. 5.1
És láték annak jobbkezében, a ki a királyiszékben üle, * egy könyvet +, a mely be volt írva belől és hátul, és le volt pecsételve hét pecséttel.
Jel. 5.2
És láték egy erős angyalt, a ki nagy szóval kiálta: Ki volna méltó arra, hogy felnyissa a könyvet, és felbontsa annak pecséteit?
Jel. 5.3
És senki, sem mennyen, sem földön, sem föld alatt, nem tudta a könyvet felnyitni, sem ránézni.
Jel. 5.4
Én azért igen sírok vala, hogy senki nem találtaték méltónak a könyv felnyitására és elolvasására, a ránézésre sem:
Jel. 5.5
És egy a Vének * közül monda nékem: Ne sírj: ímé győzött a Júda nemzetségéből való oroszlán, + Dávid gyökere, hogy felnyissa a könyvet és felbontsa annak hét pecsétét.
Jel. 5.6
És láték a királyiszék és a négy lelkes * állat között és a Vének között egy Bárányt állani, mint egy megölöttet, hét szarva és + hét szeme vala, a mi az Istennek hét ** Lelke, a mely elküldetett az egész földre.
Jel. 5.7
És eljöve és elvevé a könyvet * a királyiszékben ülőnek jobbkezéből.
Jel. 5.8
És mikor elvevé a könyvet, a négy lelkes állat és a huszonnégy Vén leborula a Bárány előtt, mindeniknél hárfák * és aranypoharak lévén, jóillatokkal tele, a mik a szentek + imádságai.
Jel. 5.9
És éneklének új * éneket, mondván: Méltó vagy, hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit: mert megölettél, és megváltottál minket + Istennek a te véred által, minden ** ágazatból és nyelvből és népből és nemzetből,
Jel. 5.10
És tettél minket a mi Istenünknek királyokká * és papokká; és uralkodunk a földön.
Jel. 5.11
És látám, és hallám a királyiszék, a lelkes állatok, és a Vének * körül sok angyalnak szavát; és az ő számuk tízezerszer + tízezer és ezerszer ezer vala;
Jel. 5.12
Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett * Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást.
Jel. 5.13
Sőt hallám, hogy minden teremtett állat, a mely van a mennyben és a * földön, és a föld alatt és a tengerben, és minden, a mi ezekben van, ezt mondja vala: A királyiszékben + ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké.
Jel. 5.14
És a négy lelkes * állat monda: Ámen. És a huszonnégy Vén + leborult és imádá az örökkön örökké élőt.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

LanguagesNoviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť