ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)

Full text search

ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes)
ELNÖK (G. Nagyné dr. Maczó Ágnes): Köszönöm szépen. Kérdezem, hogy a mezőgazdasági bizottság kisebbségi véleményét ismertetik-e. Bogárdi Zoltán képviselő úr a mezőgazdasági bizottság kisebbségi álláspontját kívánja-e ismertetni. (Bogárdi Zoltán: Nem.) Nem kívánja szóban ismertetni.
(11.10)
Megkérdezem, hogy a gazdasági bizottság kívánja-e ismertetni a bizottság álláspontját. (Senki sem jelentkezik.) Nem kívánják ismertetni, bár előzetesen jelzés érkezett. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! A 20., 21. és a 29. pontokban lévő javaslatok az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása szerint ellentétesek a Házszabály 91. §-ának (3) bekezdésével. Ugyanarról az esetről van szó, ami a korábbi kérdésnél merült fel: mivel a szabályozás túlterjedt a törvényjavaslat rendelkezésein, ezért az előzetes elképzelések alapján a részletes vitát nem nyitottuk volna meg. Most azonban, alkalmazkodva az előző két törvényjavaslathoz, e kérdésben is sor kerül a részletes vitára. Természetesen ugyanaz az álláspont, hogy még az alkotmányügyi bizottság álláspontját kérjük a határozathozatalt megelőzően ebben a kérdésben is.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel az ajánlás 1. pontjában lévő módosító javaslat a törvényjavaslat 1-4. §-ainak, azaz valamennyi rendelkezésének elhagyására irányul, a részletes vitát az ajánlás összes pontjára vonatkozóan - az előbb felsorolt kivételeket alapul már nem véve - együtt nyitom meg.
Kérem képviselőtársaimat, hogy az új szerkezetű részletes vita jellegének megőrzése érdekében felszólalásuk elején jelezzék, hogy a törvényjavaslat mely paragrafusához kívánnak szólni. Először az írásban előre jelentkezett felszólalóknak adom meg a szót. Megadom a szót dr. Faragó Péter úrnak, a Magyar Szocialista Párt képviselőjének.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť