ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Köszönöm. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint ismeretes, ennek a törvényjavaslatnak több bizottság is kijelölésre került gazdájaként. Így a költségvetési, a gazdasági, a mezőgazdasági, a kulturális és az alkotmányügyi bizottság is.
Most megkérdezem e további kijelölt bizottságok elnökeit, kívánják-e szóban kiegészíteni a bizottsági ajánlást. Senki nem jelez ilyen igényt.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Mint más ilyen esetekben, most is felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetű részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni.
Arra figyelemmel, hogy az előterjesztés az 1991. évi XC. törvény egyes rendelkezéseit kívánja módosítani, a részletes vita szakaszolásánál is az alapul szolgáló hatályos törvény szerkezetét vesszük figyelembe. Tehát például külön megnyílik a vita az adókötelezettség, az adóalanyok, illetve az adómentesség tárgyában.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében az Országgyűlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk.
Erre tekintettel indítványozom, hogy az ajánlás 1-7-ig terjedő pontjai tárgyalását kapcsoljuk össze. Ezek a pontok az egyes fogalmak meghatározásait tartalmazzák a törvényjavaslat 1. §-ában, amely a hatályos törvény 3. §-a módosítására irányul.
Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többséggel az indítványt elfogadta.
Megkérdezem, kíván-e valaki szólni e hét módosító javaslathoz kapcsolódóan. Felszólalásra senki nem jelentkezett. Ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.
Ügyrendi kérdésben kért Kónya Imre frakcióvezető-helyettes úr szót. Megadom a szót.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť