ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)

Full text search

ELNÖK (dr. Wekler Ferenc)
ELNÖK (dr. Wekler Ferenc): Soron következik a budapesti 4-es - Budapest Kelenföldi pályaudvar-Bosnyák tér közötti - metróvonal első szakasza megépítésének állami támogatásáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/4008. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4008/16. számon kapták képhez.
Bejelentem, hogy a részletes vitában a kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló 1997. évi LXXIX. törvény, valamint a miniszterelnök és a miniszterek helyettesítési rendjéről szóló 1/2002. számú miniszterelnöki rendeletnek megfelelően az előterjesztő képviseletéről a munkaügyi tárca gondoskodik. Ma egyelőre a Pénzügyminisztérium képviseli a kormányt.
Indítványozom, hogy a benyújtott módosító javaslatokat két szakaszban tárgyalja meg az Országgyűlés. Az első szakaszban a 13-20. pontok megtárgyalására kerül sor, amelyek a törvényjavaslat normaszövegéhez érkeztek. A második vitaszakaszt képezik a címhez benyújtott módosító javaslatok, az 1-4. pontok, továbbá a hozzájuk kapcsolódó 5-12. pontok szerint.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a vita szerkezetére tett indítványomat. Aki egyetért vele, kérem, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)
Úgy látom, hogy a jelenlévők döntő többsége egyetért a javaslattal.
Megnyitom a részletes vita első szakaszát, az ajánlás 13-20. pontjai alapján. Tájékoztatom Önöket, hogy a részletes vitában a képviselői felszólalási időkeret az elfogadott napirendi ajánlás szerint öt perc.
Felhívom a figyelmüket, hogy a Házszabály 105. § (3) bekezdése értelmében a részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni.
(15.00)
Kérem önöket, hogy kizárólag a módosító javaslatokhoz szóljanak hozzá, annak érdekében, hogy a tegnapi általános vita ma ne kerüljön megismétlésre. Kérem, szíveskedjenek felszólalásuk elején jelezni, hogy melyik módosító javaslathoz kívánnak hozzászólni.
Ezek után megkérdezem, hogy kíván-e valaki felszólalni. (Jelzésre:) Megadom a szót Kosztolányi Dénes úrnak, a Fidesz képviselőjének.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť