Február hó 20., szombat

Full text search

Február hó 20., szombat
8h
Az országos vezetőséghez beosztottak referádája
9h30
V. Kudriczy István vezérőrnagy a VIII. csoportfőnökség ügyeiről referált Országos Vezetőnek.
10h
Peredi János leventeegyesületi titkár Kolozsvárról, az országos művészeti hét előkészületeiről tájékoztatta az Országos Vezetőt.
18111h
Michailovics Zsigmond kanonok az A.C. egyházmegyei igazgatók értekezletére, márc. 2-ra meghívót hozott az Orsz. Vez.-nek azzal, hogy a katolikus egyháznak a leventeintézménybe való bekapcsolódásáról és a leventeleány intézményre vonatkozólag tájékoztassa az igazgatókat.
12h
Eszterhás min. titkár, Benker ezds, és Kőszeghy vkb. szds. a kormányzói szózat ügyében tárgyaltak Orsz. Vez.-vel.
12h 45
Rapaich Dezső vőrnagy a leventék gazdasági szövetkezésének ügyeiben referált Orsz. Vez.-nek.
Országos Vezető az ifjúság országos vezetőségének a Kormányzó Úr Őfőméltósága által főcsoportfőnökséggé való átszervezési rendeletének kapcsán az alábbi ügykörbeosztást rendelte el:
Az ifjúság országos vezetősége (főcsoportfőnökség) csak irányelveket ad, és csak kimagaslóan fontos ügydarabokat intéz el. Mindazon ügyekben, melyek a leventeintézménnyel kapcsolatosak, vagy anyagi jellegűek, valamint ezzel kapcsolatos személyi és szervezési ügyek, a főcsoportfőnökségtől a H.M. VIII. csoportfőnökséghez utalandók át. A főcsoportfőnökség csupán a vezetés és a legfőbb irányítás szerepkörét tartja meg magának, valamint az összhang biztosítását az illetékes H.M. és VKM csoportok között. A főcsoportfőnökséghez tartozik a törzsön kívül a felállításra kerülő lelkészi osztály, az ifj. eü. bizottság, az ifjúság országos vezetőjének külföldi vonatkozású ügyei, valamint az európai ifjúsági szövetség ügyei.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit