1847.03.19. péntek, 127. sz.

Full text search

03531847.03.19. péntek, 127. sz.
Nyilatkozat. A Hetilap 126-dik számában a kereskedelmi társaság közgyülését illető közleményem elejének azon értelmét tulajdonithatná valaki, miszerint a Budapesti Hiradóban megjelent leczkének tulajdonitom, vagy engedem tulajdonitatni azt, hogy a társaság ezen közgyülésére publicum nem bocsátatott be.
Ez nem áll. Valamint nem igaz azon állitás, miszerint ide valaha valaki kortest csőditett volna be. Csak figyelmeztetni akartam az olvasót, mikint egészen más értelemben vagyok, mint jelesül a Budapesti Hiradó, ebbeli tanácsával érkezett. Miután a magyar keresk. társaság már a tavali decemberben tartott közgyülésére sem engedett belépést másnak, mint részvényeseknek, vagy részvényesi megbizottnak. Észrevétetni akartam a közönséggel, hogy a Budapesti Hiradónak e tanácsa, ha egyébiránt jó, minőnek azonban én ezt nem tartom, szükséges többé nem vala, mert hamarább vétetett a társaság választmánya által eszközlésbe, mint a Budapesti Hiradóban megjelent. –
X.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit