NÉMETORSZÁG.

Full text search

NÉMETORSZÁG.
Szegény Struvét tehát nem lőtték agyon. Bár azt is mondhatnók, hogy nem is fogják. Jobb lett volna azonban és emberibb is a szándéklott gyikosságot e nemes érzelmű férfiún azonnal végrehajtani, minthogy őt most egy hosszú gyötrelmes perbe fogják, tanúkkal szembesítik, s igy százszorosan ölik meg azon egy szivet mellynek minden dobbanása Németország és a német nép szabadságát óhajtá. Szegény Struve, dicső szándékodnak jutalma a martyrkoszorú lőn, miként minden nagynak és nemesnek. Bizonyára bekövetkezik, s tán nem sokára, midőn érdemeidet elismerve, Németország egy óriási emléket emelend azon elvnek, mellyet te kép viseltél – a német köztársaságot, és te akkor nyugodni fogsz sírodban!
Frankfurt, sept. 29. A nemzeti gyülés a követek biztossága s ellenök intézendő bűnvádi vizsgálatra nézve, következő határozatot hozott: a nemzeti gyülés követét a gyülés beleegyezése nélkül sem elfogni, sem a bűnvádi eljárást kezdeni ellene nem szabad, ha csak tetten nem kapatik. Ez esetben pedig a nemzet gyülés azonnal értesítendő, s jogában áll a bebörtönözést vagy keresetet az ülések végéig felfüggeszteni. Ezen joga a nemzeti gyülésnek azon esetre is kiterjed, ha a megválasztandó követre már előbb elrendeltetett volna a mondott eljárás. A követet szavazatáért vagy a gyülésben tett nyilatkozatáért törvényes keresetbe fogni, sem a gyülésen kivül feleletre vonni nem lehet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit