OLASZORSZÁG.

Full text search

OLASZORSZÁG.
Sardinia. Genuában oct. 9. s 10-ikén zavarok történtek, mellyek ugyan semmi következményt nem vontak magok után, de a mennyiben a katonaság kész czimborozását a néppel tanúsíták, mégis nevezetesek, itt is – mint egész Europában – arról tevén tanúságot, hogy a katonaság többé sehogy sem olly könnyen fölhasználható vak eszköz, millyennek őt a királyság hitte, s egészben közelebb áll a nép érdekei védelméhez, mint ezt róla maga a közvélemény tartotta.
A nem rég lelépett Alfieri di Sostegno ministerelnök helyébe Pirrone de San Martino eddigi külügyminister lépett.
– Lombardia. A kétfejű sasos milanói, Gazzetta’ melly ugyan még egyetlen fejének kevés jelenségét adta, s csak annyiban érdemli meg a sas czimert, mivel ugyancsak körmöli a politicát: oct. 12-iki számában a bécsi hirek között ezeket is mondja: „és a bán győzedelmes táborával már Bruckba érkezett.” Adjon isten kedves sasos collega minden tábornak, melly a népek szabadsága ellen indúl, olly győzelmet, minő a horvát seregé, minden illy tábornak olly derék (?!!) vezért, mint a hires Jellachich, s minden ollyan ügynek, olly hűséges s hiteles hivatalos közlönyt, mint te vagy kedves gaz – zetta!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit