SPANYOLORSZÁG.

Full text search

SPANYOLORSZÁG.
Az austriai birodalom még mindeddig nincs képviselve a madridi udvarnál, noha az austriai császár még Innsbruckban tartózkodásakor az arra Petersburgba utazó spanyol küldöttet, Zarco del Valle generalist maga elé bocsátotta.
Ebből jól értesültek azt következtetik, hogy a martiusban constitutiót színtlő austriai absolut Ferdinánd, még azon vékony árnyékát az alkotmányosságnak is, mit Spanyolország az angolok kegyelméből a mostani királyné alatt élveznek – sokalja, s hogy szivesebben látná elvbarátját Don Carlost a spanyol trónuson. Mi ezen legkevésbé sem csodálkozunk, hisz elég pénzébe került Ferdinándnak vagy is a szegény osztrák birodalomnak az a Don Carlos tragödia. Austria csak ugy küldözgette a praetendensnek a tömérdek milliót, miket most az olaszok és magyarokkal szeretne megfizettetni; Don Carlos pedig quietantiakat irt á la Jellachich: hogy a győztes fizetni fog. A cortes december végével fog egybe hivatni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit