belgyógyászat

Full text search

belgyógyászat főnév
1. Az orvostudománynak az az ága, amely az emberi szervezet egészének, szerves egységének összefüggő (élet)működését megzavaró rendellenességek, főleg a belső szervek betegségeinek vizsgálatával, megelőzésével, kezelésével, gyógyításával foglalkozik. A belgyógyászat minden orvosi tudás alapja.  Belgyógyászatunk most is ott van, ahol Galenus idejében. (Jókai Mór) || a. Ez az orvosi tudományág mint egyetemi tantárgy. A belgyógyászat professzora. Jelesen vizsgázott a belgyógyászatból. Belgyógyászatot tanít, tanul. || a. Ezt a tudományágat tárgyaló tudományos mű, orvosi szakkönyv v. egyetemi tankönyv. Add kölcsön egy hétre a belgyógyászatodat!
2. Ennek tanítására szervezett egyetemi tanszék, ill. a belgyógyászat körébe tartozó betegségek tanulmányozásával, vizsgálatával és gyógyításával foglalkozó klinika. Kinevezték tanársegédnek a belgyógyászatra. || a. Vmely (nagyobb) kórháznak a belgyógyászat körébe tartozó betegségek gyógyításával foglalkozó osztálya. A belgyógyászat főorvosa, vezetője, ápolói. A beteget átvitték a belgyógyászatra.
belgyógyászati.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit