jelentkezés

Full text search

jelentkezés főnév -t, (-ek), -e [ë, e]
1. A jelentkezik (1–3) igével kifejezett cselekvés; az a tény, hogy vki jelentkezik (vhol, vmire). Levélben, telefonon való jelentkezés; személyes jelentkezés; kötelező, önkéntes jelentkezés; vmely feladatra, munkára, szolgálatra, tanfolyamra, útra, vállalkozásra, vizsgára jelentkezés; felvételre való jelentkezés; felelésre, felszólalásra, hozzászólásra (való) jelentkezés; főnökénél való jelentkezés; a rendőrségen való jelentkezés; a pályázók, a tanulók jelentkezése; a telefonközpont jelentkezése; jelentkezését elfogadták, nyilvántartásba vették.
2. (átvitt értelemben) A jelentkezik (4) igével kifejezett történés, jelenség; az a tény, hogy vmi jelentkezik; vminek feltűnése, megjelenése, megmutatkozása. A betegség (tüneteinek) jelentkezése; a (szülési) fájdalmak jelentkezése; a nehézségek jelentkezése; a peronoszpóra jelentkezése.
jelentkezési.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit