ELNÖK (Vörös Vince)

Full text search

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Képviselőtársaim! Foglaljuk el helyünket! Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk munkánkat. Az elnöki teendők ellátásában Bossányi Katalin és Balogh Gábor jegyzőtársaim segédkeznek.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatal következik. Az Alkotmány módosításához az országgyűlési képviselők kétharmadának a szavazata szükséges. Ez most 256 "igen" szavazatot jelent. Kérem, tartsunk jelenlét-ellenőrzést. Képviselőtársaim nyomják meg az "igen" szavazógombjukat! (303 jelen, 29 bejelentett, 53 bejelentetlen távollét.) Megállapítom, hogy a teremben 303 képviselő tartózkodik, így módunkban áll kétharmados többségű határozatot hozni. Megkérem az államtitkár urakat, hogy képviselői helyükön foglaljanak helyet, hogy a szavazás könnyebben menjen.
Megkérem képviselőtársaimat, vegyék kézbe az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottság 393-as számú együttes jelentését, mert ennek alapján fogunk szavazni.
Megkérdezem képviselőtársaimat, van-e, akinek nem működik a szavazógombja. (Nincs.) Tehát minden képviselőtársamnak jó a szavazógombja.
Tisztelt Képviselőtársaim! Mielőtt szavaznánk, hibaigazítást szeretnék tenni a jelentéshez. A jelentés 7. pontja után a 10. következik. Ez egy technikai hiba, amely abból adódik, hogy az eredetileg a 8. és a 9. pontban felsorolt módosító javaslatokat visszavonták, és a jelentés készítői a pontokat már nem számozták át.
A jelentés 1. pontja tartalmazza az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 1. §-ára vonatkozik. Lényege, hogy az alkotmányellenesen működő képviselőtestület feloszlatására tett javaslata előtt a Kormány kérje ki az Alkotmánybíróság véleményét. A módosító javaslat elfogadását az önkormányzati bizottság támogatja. Megkérdezem a miniszter urat, hogy egyetért-e a módosító javaslat elfogadásával.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit