GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) Tisztelt Országgyűlés! Kétperces hozzászólást szeretnék tenni, és csak valóban kétpercest.
Kónya Imre mondandójához kapcsolódnék két dologban.
Az egyik: ezek a bizonyos sebek. Hogy ki ejtett sebet vagy sebeket, ezen lehet vitatkozni. De szeretnék utalni itt az előbb lejátszódott jelenetre, mikor is a hozzászólásomra a kormánypárt részéről olyan reagálást kaptam, mint amit Torgyán József elmondott.
Mi úgy ítéljük meg, hogy az éles viták között nem ejtettünk másokon sebeket, végig szakszerű érvekkel és politikai érvekkel próbáltuk a javaslatainkat alátámasztani. És ehhez képest azt sem értem, hogy Balsai miniszter úr miért nem vette észre akár az én korábbi hozzászólásomban vagy Orbán Viktor hozzászólásában, hogy ebben a bizonyos gazdálkodási kérdésben valós indokok alapján érvekkel próbáltuk a javaslatunkat alátámasztani.
Befejezésül ismételten csak annak az aggályomnak szeretnék hangot adni, ami itt ebben a bizonyos kétharmadban - Kónya Imre szavai alapján - bennem megfogalmazódott. Tudniillik, ha nem ismerjük el, hogy ezt az önkormányzati rendszert itt az elkövetkezendő években nagyon nehéz feltételek között kell kiépítenünk, és ha nem ismerjük el azt, hogy ez csak olyan módon mehet végbe, hogy a politikai erők konszenzusra jutnak, akkor Kónya Imre véleménye teljesen helytálló, és azzal nem lehet vitatkozni.
Ha azonban végiggondoljuk, és ez a Parlament végiggondolja az előtte álló feladatokat, akkor úgy hiszem, hogy nem juthat más következtetésre, mint hogy az alapvető kérdésekben - és itt az önkormányzatok gazdálkodási rendszerének alapvető kérdéseiben - konszenzusra kellene jutni, mert egyébként komoly feszültségek támadhatnak a kormányzásban is, és az önkormányzati rendszer működésében is. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit