KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF)

Full text search

KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF)
KÁLMÁN ATTILA, DR. (MDF) Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Mészáros István és Derdák Tibor hozzászólásához szeretnék nagyon röviden kapcsolódni.
Nem tartom szerencsésnek, hogyha különböző területeken lévő fogalmakat egyik területről a másik területre átviszünk. A matematikai fogalmakat hagyjuk meg a matematikában, a politikai fogalmakat a politikában. A nulla és egy közötti számmal való szorzás csökkentést jelent, a nullával való szorzás pedig megsemmisítést. Tehát nem biztos, hogy a tényező minden esetben növel.
A másik, amit szeretnék megemlíteni: Mészáros és Derdán azt állították, hogy amit dr. Varga János és én benyújtottunk, egy módosító indítványt, hogy az egy sebtiben elkészített indítvány volt. Nem kívánom minősíteni senkinek az indítványát. Én feltételezem, hogy mindenki nagyon meggondolja, mielőtt szól vagy javaslatot terjeszt be. Mi is hosszú napokon keresztül egymással és szakértőkkel vitatkoztunk, mielőtt benyújtottuk.
Nem szeretném, ha bármelyik politikai párt kisajátítana egy-egy területet magának. Vannak olyan területek, amelyeket szerintem minden politikai párt egyaránt szívügyének tekint. Ilyen terület a nemzeti és etnikai kisebbségeknek az ügye. Mind a közöttünk élőké, mind a határainkon kívül élőké. Szerintem ez egy olyan terület, amiről nem szabadna úgy vitatkozni, hogy- nekik esetleg bármiféle hátrányuk származna belőle. Én tisztelem az Önök törekvéseit is, és elvárom, hogy tiszteljék a miénket is, és kérem, hogy ezzel ne éljünk vissza, csak így tudunk eredményesen a közös ügyért dolgozni. Köszönöm a figyelmüket. (Tapsjobboldalt.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit