TÖLGYESSY PÉTER, DR. (SZDSZ)

Full text search

TÖLGYESSY PÉTER, DR. (SZDSZ)
TÖLGYESSY PÉTER, DR. (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Csengey Dénes! (Derültség a teremben.) Nem akarok közvetlenül válaszolni azokra, amiket felvetett. Két dologra szeretném emlékeztetni.
Az egyik, hogy abban a megállapodásban, amelyre hivatkozott, s amelyet valóban én is aláírtam, és a miniszterelnök úr is aláírt, volt szó valamiféle Pártatlan Tájékoztatás Bizottságáról, és arról bizony volt valamiféle szavazás ebben a Házban.
Egy másik dolog, amire szeretnék utalni, az, ha visszagondolunk, egyszer már itt volt egy elírása a Kormánynak. Előterjesztett a Magyar Köztársaság Kormánya egy alkotmányszöveget valamikor még régen, hogy az önkormányzati törvény kétharmados.
Utána a Köztársaság Kormánya pontosította - ismerjük ezeket a pontosításokat- ; egyszerű szótöbbséges ez a törvény, hallhattuk - Orbán Viktornak alkalmat adva, hogy erre a pontosításra rákérdezzen.
S volt egy hatpárti megállapodás, amelyet megítélésem szerint hitelesen rögzített az Igazságügyi Minisztérium szövege, amit korábban volt szerencsém felolvasni. Mit tesz isten, eltelik két nap, az Igazságügyi Minisztérium újra pontosít, megint a kétharmados résznél, és hallunk valóban egy módosító indítványt, amire már korábban utaltam.
Az a benyomásom, hogy egy kicsit túl sok a pontosítás és a módosítás itt a kétharmad körül, s talán ez okozza a zavart, nem a hosszú emlékezet. Köszönöm. (Taps az SZDSZ soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit