UNGÁR KLÁRA (FIDESZ)

Full text search

UNGÁR KLÁRA (FIDESZ)
UNGÁR KLÁRA (FIDESZ) Köszönöm szépen, Tölgyessy Péter. Természetesen szeretnénk önkormányzati törvényt, szeretnénk helyhatósági választást, és ezért történt eddig és történik gondolom majd a következőkben is, hogy kompromisszumkészségünket kinyilvánítjuk, és kompromisszumos javaslatokat el fogunk fogadni a későbbiek során és most is. Én most a legvégső kompromisszumot terjesztem Önök elé, ameddig frakciónk az önkormányzati gazdálkodás témakörében el tud menni.
Torgyán úr annak az aggodalmának adott hangot, ha általában fogalmazzuk meg az önkormányzatok gazdálkodásáról szóló kétharmados igényünket, akkor a végén a világ összes törvénye ilyen kétharmados lesz, és nem fogunk tudni mit csinálni. Állandóan csak vitatkozni fogunk, hogy mi kétharmados, és mi nem.
Tehát a mi kompromisszumos javaslatunk amelyet Szájer József módosító indítványához csatoltam, azt kiegészíteném; benyújtottam és tudtommal már szét is osztották a teremben, a 396-os számot viseli - úgy szól, hogy felsoroljuk taxatíve azokat a törvényeket és azon törvények részét, amelyek az önkormányzat gazdálkodását és tulajdonát érintik, és amelyekre a kétharmados, minősített többségre vonatkozó igényünket bejelentjük.
Tehát a szöveg úgy szól, hogy "A helyi önkormányzatokról és a gazdálkodásukat alapvetően ő törvények közül a földtulajdonról, az államháztartásról és a privatizációról szóló törvények önkormányzatokról szóló részének elfogadásához tartjuk szükségesnek a jelenlévők kétharmadát".
Miután a kormányzó párt a felelősséget, illetve a kormányozhatóságot említette, azt gondoltuk, hogy végig kell nézni azt a 13 szükséges csatlakozó törvényt, amellyel együtt a IX. fejezet - a gazdálkodásról szóló fejezet - tényleg életképes lesz. Végignéztük, és a lényegtelen, illetve a tényleges végrehajtáshoz, a kormányozhatósághoz szükséges törvényeket kiszelektáltuk a 13 törvény közül. Nem beszélünk a költségvetési törvényről, az adótörvényekről, a szükséges adó megosztásáról; még az állami tulajdon kizárólagos tulajdonáról szóló törvényt sem vettük be, mert abban bízunk, hogy a Polgári Törvénykönyv szabályozza ezt, ahogy tette eddig is.
Ez a három törvény az, amelyekre. - tehát még egyszer: a földtulajdon, az államháztartásról és a privatizációról szóló törvénynek az önkormányzatokra vonatkozó részére - javasoljuk, és kérjük, hogy fogadják el a jelenlévő képviselők kétharmadának szükséges szavazatát. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit