VARGA JÁNOS, DR. (MDF)

Full text search

VARGA JÁNOS, DR. (MDF)
VARGA JÁNOS, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nagyon röviden szeretnék rámutatni arra a különbségre, amely Fodor Gábor indítványa és a mi módosító indítványunk között van. Ez a különbség kettős.
1. Fodor Gábor javaslata helyi szinten is a nemzeti kisebbségi jogok intézményes biztosítását célozza. A mi javaslatunknak az a lényege, hogy helyi szinten a kisebbségi érdekek helyi védelméről kell gondoskodni. Fodor Gábor indítványára mi azt mondjuk, hogy a nemzeti, etnikai kisebbségi jogok biztosításának az általános jogbiztosítás, továbbá az országos ombudsman-intézmény keretében kell megjelennie és realizálódnia. Ez egy dolog. Más dolog viszont az, hogy ha helyben, az önkormányzat területén belül van valamilyen probléma ebben a kérdésben.
Hogy világos legyen a példa, ha egy községben arról kell döntenie a képviselőtestületnek, hogy egy kilométerrel hosszabb betonutat építsen-e, vagy az iskolában külön cigányosztályt szervezzen külön fizetett pedagógusokkal, akkor az ottani kisebbség védelmét szolgálja a beállítandó szószóló. Ez tehát az egyik különbség a mi javaslatunk és Fodor Gábor javaslata között.
2. Mi azt mondjuk, hogy ennek a szószólónak a jogosítványait nem az önkormányzati törvényben kell részletezni és összefoglalni, hanem a nemzeti kisebbségi törvényben, amelyet az Országgyűlésnek mielőbb meg kell alkotnia. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit