HOPPA JÓZSEF, DR. (MDF)

Full text search

HOPPA JÓZSEF, DR. (MDF)
HOPPA JÓZSEF, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Biztos vagyok benne, hogy nem váltok ki olyan éles reakciót, mint Magyar Bálint felszólalása a képviselők köréből. Ez a kérdés is tízezreket érint az országban. Baranya megye 4-es számú választókörzetének a képviselője vagyok, ahol két fontos bányásztelepülés van: Mázaszászvár és Komló. Azt hiszem, a körzetben nincs olyan település, amely valamilyen úton-módon ne kötődnék a bányászathoz.
Azt hiszem, azt mindenki tudja, hogy a bányászok ezen a héten ünnepelnek: a hét végén bányásznap lesz. Ennek az ünnepnek igen fontos eseménye számukra a hűségjutalom fölvétele. Annak a hűségjutalomnak a fölvétele, amely az utóbbi években mindig gondot okozott: fizetik, nem fizetik, vagy valami más gond előkerül. Tudom, hogy ez most már nem gond, megoldódott, viszont nem mindegy a bányászok számára, hogy a hűségjutalom adómentes-e. Ismerve a bányászok életét, egyetértek azzal a követelésükkel, hogy a hűségjutalom adómentes legyen, bár zárójelben megjegyzem, hogy nem mindegy, 2300 ezer forintos hűségjutalmat vesz föl valaki vagy 30-40 ezer forintosat, esetleg ugyanannyi eltöltött idő után. A komlói munkástanács tagjai kezén forog egy határozattervezet, melyet itt tartok a kezemben, s amely szerint a jövedelemadót úgy kell módosítani, hogy a hűségjutalom ne essék adózás alá.
Ilyen szellemű döntést vártak volna biztosan, viszont a kifüggesztett listákon az adó levonásáról tájékozódhattak a bányászok. Úgy gondolom, hogy még a hűségjutalom felvétele előtt a bányászoknak joguk van tudni azt, hogy mi várható a jövőben ebben a kérdésben. Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit