KÓRÓDI MÁRIA, DR. jegyző:

Full text search

KÓRÓDI MÁRIA, DR. jegyző:
KÓRÓDI MÁRIA, DR. jegyző: A 8. paragrafus (4.) bekezdésében foglalt felsorolást Javasoljuk kiegészíteni az "és a szociális" szövegrész után az alábbival: "valamint gyermek- és ifjúságvédelmi".
A szöveg értelemszerűen folytatódik az alapellátásról.
Indokolás: a gyermekek és fiatalkorúak nevelését és gondozását ellátó természetes közösségek, teljes vagy csonka családok fennmaradását és funkcióképességét segítd, támogató eljárások és intézmények a helyi közösség tagjainak, alapvető ellátásának körébe tartoznak. Szükséges e témakör külön említése, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy együtt kezelés a szociális alapellátásokkal a veszélyeztetett gyerekekre és családokra nézve hátrányos.
A veszélyeztetett gyerekeket és családjaikat sajátos szociális kisebbségnek kell tekinteni, amely különös figyelmet és védelmet láván. Az önkormányzati törvényben is szövegszerűen nyomatékosítani kell hogy a közösségnek törvényes kötelessége e kisebbség védelme.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit