ELNÖK (Szűrös Mátyás)

Full text search

ELNÖK (Szűrös Mátyás)
ELNÖK (Szűrös Mátyás): Tisztelt Országgyűlés! Folytatjuk a költségvetési egyensúly javítására benyújtott csomagterv tegnap megkezdett általános vitáját. A napirendhez tartozó ügyrendi kérdésben a következőt szeretném mondani: Tulajdonképpen most Trombitás Zoltán jegyzőnek kellene szót adnom, hogy ismertesse a jelentkezés rendjét, módját, ahogyan ez tegnap történt, ő azonban távol van. Szeretném tájékoztatni a tisztelt Országgyűlést, hogy nem Glattfelder Béla volt az a jegyző, aki a jelentkezéseket nyilvántartotta és a besorolást elvégezte. Trombitás Zoltán azonban – mint említettem – ma nem tud részt venni az ülésen. Röviden annyit szeretnék mondani – tisztelt képviselőtársaim –, hogy a házbizottságban történt megállapodás szerint az MSZP frakciója tegnapelőtt írásban nyújtotta be a felszólalók névsorát, a Szabad Demokraták Szövetsége pedig az ülést megelőzően, ugyancsak írásban. A frakcióvezetők joga volt, hogy sorolják a felszólalókat a frakción belül. Ezért történhetett meg, hogy valaki ugyan az ülés előtt jelentkezett, és később kapott szót. Az történt, hogy folyamatosan jöttek írásban a jelentkezések. A tájékoztatás szerint olyan képviselő nem kapott szót, aki csak gombnyomással jelentkezett volna. Ez volt az eljárás módja.
A félreértéseket kizárandó a házbizottság elnöke úgy gondolja, hogy a házbizottság következő ülésén célszerű esetleg új jelentkezési rendet kidolgozni, hogy ne legyen több olyan probléma, mint ami tegnap felmerült.
Tisztelt Országgyűlés! Az elmondottak szerint az általános vitában a következő képviselőtársaim kapnak még szót: dr. Vona Ferenc (MDF) Rajk László (SZDSZ) Pál László (MSZP) Frajna Imre (FIDESZ) Csépe Béla (KDNP) Balogh Gábor (KDNP) Ők azok, akik szabályosan jelentkeztek, és még nem kaptak szót.
Megkérdezem a felsorolt képviselőtársaimat, hogy közülük kíván-e valaki visszalépni felszólalási lehetőségétől? (Egyikük sem jelentkezik.)
Úgy látom, nem.
Azt követően, hogy a felsorolt képviselők elmondják felszólalásukat, lehet dr. Józsa Fábián képviselőtársunk tegnap esti ügyrendi javaslatáról határozatot hozni az általános vita lezárására.
Tisztelt Országgyűlés! A felszólalások következnek. Megadom a szót dr. Vona Ferenc képviselőnek, az MDF részéről.
Felszólaló: Dr. Vona Ferenc (MDF)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit