RABÁR FERENC, DR. pénzügyminiszter:

Full text search

RABÁR FERENC, DR. pénzügyminiszter:
RABÁR FERENC, DR. pénzügyminiszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az általános vita során az ellenzék részéről szinte állandóan visszatérő motívum az volt, hogy a Kormány azért terjeszti elő az Országgyűlésnek a határozattervezetét, mert át akarja hárítani a határozatok végrehajtásával kapcsolatos felelősséget az Országgyűlésre. Ilyen szándéka a Kormánynak soha nem volt. Az, hogy csomagtervbe foglalta össze a szükséges intézkedéseket, azért vált szükségessé, mert ezek az intézkedések nyilvánvalóan egymással összhangban vannak. Miután egy 10 milliárdos deficit elérését célozzák, ezért egyes intézkedéseknek az elhagyása más intézkedések bevételét jelenti ebbe a csomagba – és ezt akarta a Kormány érzékeltetni. Arról is világosan be akart számolni, hogy milyen intézkedés csomagot akar, kíván végrehajtani, tehát az előterjesztés informatív jellegű volt. Miután azonban ez úgy szerepelt, mint a felelősség áthárítása, ezért a Kormány úgy döntött, hogy az Országgyűlésnek benyújtott határozattervezetet ilyen formában visszavonja (bal oldalon taps) , annak minden intézkedéséért, amelyet a Kormány saját hatáskörében megtehet, teljes egészében felelősséget vállal és azokat az intézkedéseket kéri a Parlamenttől megszavazni, amelyek törvénymódosítást igényelnek.
A 199-as számú előterjesztésben, annak az első oldalán olvasható az a négy törvényjavaslat, amelyet ilyen értelemben módosítani kíván a Kormány és ezt kell kiegészíteni a 107-es számú családi pótlékról szóló törvénymódosító javaslattal. A Kormánynak tehát az a kérése, hogy a Parlament ezeket a módosításokat fogadja el és a csomagtervet, mint e módosítások hátteréül szolgáló információt vegye tekintetbe, mert ha ezt nem teszi és az egyes törvényjavaslatokat külön-külön tárgyalva sor kerül olyan módosításokra, amelyek esetleg a csomagtervet veszélyeztetik, akkor arra fog kényszerülni, hogy újabb lépéseket tegyen, ami a rendelkezésre álló időben és az eddigi tárgyalás alapján nem látszik lehetségesnek. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit