KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA, DR. (MSZP)

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA, DR. (MSZP)
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Akár el is állhatnék a felszólalástól, de azért két mondatot engedjenek meg. Az egyik, hogy az eredményes, illetve érvénytelen választási fordulóra való hivatkozás – azt hiszem – nem állja itt meg a helyét, hiszen prekoncepciót tartalmaz. Amennyiben Baka András képviselőtársunk úgy gondolja, hogy a választásra jogosult állampolgárok túlnyomó többségének megjelenése eleve azt is jelenti, hogy a szocialista párt koncepciója szerint, a közvetlen választás szerint fognak szavazni, akkor nem értem az észrevételét. Mi nem gondoljuk azt, hogy az állampolgárok akaratát előre ismerjük, azt viszont gondoljuk, hogy fizikai lehetőséget kell biztosítani az állampolgároknak arra, hogy véleményüket kifejtsék.
Ezért nem tartjuk helyesnek, ha a nyári szabadságolás időszakára tűzik ki a választásokat. Ez egyébként az MDF-frakció vezetőinek a véleményével is egyezett.
A farizeusokról pedig annyit, hogy amikor Krisztustól megkérdezték a farizeusok… (zaj) . Egyszer már megállapodtunk abban, hogy a Bibliát pártállás nélkül lehet idézni, és nem szereném, ha pártegyezség tiltaná meg a szocialistáknak a Biblia idézetét. Ha ezen az úton megyünk tovább, akkor nekem végül nem marad más, csak Lakinger Béla, az abádszalóki hős, csak őrá hivatkozhatom. (Derültség és taps.)
Engedjék meg, hogy miután a farizeusokat nem én idéztem, hadd mondjam végig. Tehát, amikor a farizeusok megkérdezték, hogy kell-e adót fizetni az állampolgárnak, akkor Krisztus azt válaszolta, fizessék meg a császárnak, ami a császáré, és Istennek, ami az Istené! Úgy gondolom, ebben az analógiában ez azt jelenti, hogy tegyük lehetővé az állampolgárnak, hogy elmenjen szavazni, és utána döntsön saját állampolgári felelőssége szerint. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit