KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Természetesen élni kívánok - Elnök úr -, bár osztom Orbán Viktornak azt az álláspontját, hogy itt elsődleges feladatunk a törvényhozói munka, azonban az a véleményem, hogy éppen azért volt helye az én felszólalásomnak, mert a törvényhozói munkára vonatkozott. Ugyanis a köztársaság ideiglenes elnöke éppen azért tűzte ki az általa jónak tartott időpontra, október 14-re a választásokat, mert figyelembe vette, hogy a Parlamentnek bizonyos időre van szüksége ahhoz, hogy meghozza az ehhez szükséges törvényeket, az önkormányzati törvényeket és a választásról szóló törvényt.
Úgy érzem, hogy helyénvaló ebből a szempontból, hogyha az MDF képviselőcsoportja, és vele együtt reményeim szerint a többi párt képviselőcsoportja biztosítja a köztársaság ideiglenes elnökét arról, hogy fokozza törvényhozói munkával a maga részéről mindent megtesz ahhoz, hogy a feltételek rendelkezésre álljanak, hogy előre lehessen hozni ezeket a választásokat, és biztosak vagyunk abban, hogyha a köztársaság elnöke ebben biztos lehet, akkor az egy új szituáció, mérlegeli a helyzetet, és nem esik csorba az 8 tekintélyén, hogyha a pártok vállalása alapján egy új helyzetben módosítja az eredeti döntését. Mert ha a legfontosabb nem az egyes pártok érdeke, és ezzel nem értek egyet Orbán Viktorral, nem a mi érdekünk az, hogy mielőbb önkormányzati választások legyenek, hanem az ország érdeke. (Taps a jobb oldalon.) Mert azt hiszem, hogy mindannyiunk előtt nyilvánvaló, hogy csak akkor lesz rendszerváltás Magyarországon, ha a helyi ügyeinek intézését is kezébe veszi az ország népe.
És ameddig erre nem kerül sor, addig változatlanul tovább fognak folyni a bukott rendszer képviselőinek hatalomátmentési akciói. Az ország népe, azt hiszem, azt várja tőlünk, hogy mindent megtegyünk azért, hogy mielőbb meglegyenek az önkormányzati választások. Ez a kötelességünk, és erre irányult a javaslatunk.
Szeretnénk, ha támogatnának bennünket a többi párt képviselőcsoportjai is, és nem arra hivatkoznánk, hogy mi lenne elméletileg a kívánatos. Valóban, politikai deklarációnak nincs helye az Országgyűlés ülésszakán, annak viszont helye van, hogy biztosítsuk egymást kölcsönösen a fokozott munkára való készségünkről, és ezzel próbáljunk megteremteni egy olyan közös állásfoglalást, amely a köztársasági elnököt - hangsúlyozom - jogaiban egyáltalán nem sértve, hanem kifejezetten támogatva olyan helyzetbe hozza, hogy módosítani tudja a korábbi elhatározását és kedvezőbb időpontban tudja kitűzni a helyhatósági választásokat. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit