EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ)

Full text search

EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ)
EÖRSI MÁTYÁS, DR. (SZDSZ) Köszönöm, Elnök Úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Pozsgay Úr! Ha jól értettem, Ön egy kérdést tett fel hozzám, erre szeretnék válaszolni. A kérdését nem szeretném félremagyarázni. Úgy értettem, hogy ha az Országgyűlés nem módosítja az Alkotmánynak az inkriminált rendelkezését, akkor nincs szükség népszavazás megtartására ebben a kérdésben.
Szeretném felolvasni - én is dokumentumra hadd hivatkozzam, nem levél, ez az az ív, amelyet 170 ezer aláírás hitelesített. Ebben a következő olvasható: "Kezdeményezem országos népszavazás kiírását annak eldöntésére, hogy a Magyar Köztársaság elnökét közvetlenül az ország választópolgárai válasszák." Tehát nem az van ideírva, tisztelt Országgyűlés, hogy azért kezdeményeznek az aláírók, hogy ők választhassanak elnököt, hanem népszavazás kiírását kezdeményezik. Azt hiszem, ez teljesen egyértelmű ebből a szövegből.
Én azt javasolnám Pozsgay Imrének, hogy ha a pártja aláírásgyűjtést kezdeményez, akkor máskor olvassa el, hogy milyen kérdéshez gyűjtik az aláírásokat! Köszönöm a figyelmüket. (Derültség és taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit