ELNÖK (Dornbach Alajos)

Full text search

ELNÖK (Dornbach Alajos)
ELNÖK (Dornbach Alajos): Tehát a vita lezárása lesz az első napirendi pont a következő ülésnap reggelén. Egy bejelentésem van: a Pesti Központi Kerületi Bíróság indítványozta Vass István szabad demokratapárti képviselőtársunk mentelmi jogának felfüggesztését.
A legfőbb ügyész pedig kezdeményezte dr. Bölcsey György volt országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.
Az Országgyűlés elnöke a Házszabály 64. §-ának (1) bekezdése szerint a megkereséseket áttette a mentelmi és az összeférhetetlenségi bizottsághoz.
Tisztelt Országgyűlés! Jövő héten hétfőn és kedden a már most is alkalmazott időrendben folytatjuk az üléseket.
Felhívom szíves figyelmüket, hogy folytatódik és várhatóan lezárul a költségvetésitörvény-javaslat általános vitája, továbbá, ami a mai napra be volt ütemezve, de már ma nem kerülhetett sorra, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslat általános vitája folytatódik.
A költségvetéstől függően az Országgyűlés vagy újra megnyitja az adótörvények általános vitáját, beleértve a külföldi befektetőkkel kapcsolatos törvényjavaslatot is, vagy lefolytatja a részletes vitát attól függően, hogy 17-ig milyen módosító indítványok érkeznek netán. Az ezt követő ülés időpontjáról és napirendjéről a házbizottság a következő csütörtökön foglal állást, de már most fel kell hívnom figyelmüket, hogy igen nagy a valószínűsége annak, hogy a következő héten nem csak hétfőn és kedden, hanem pénteken, szombaton és vasárnap is plenáris ülést kényszerül tartani az Országgyűlés. (Mozgás.) Most még Salamon László képviselő úr kér – gondolom, ügyrendi kérdésben – szót.
Ügyrendi kérdésben felszólaló: Dr. Salamon László (MDF)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit