SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke:

Full text search

SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke:
SZABÓ IVÁN, DR. a gazdasági bizottság elnöke: Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A gazdasági bizottság igen beható vitát folytatott a helyi adók kérdésében, és ezt az általános vitára alkalmasnak találta. Ebben a fázisban a gazdasági bizottság egy megfontolást ajánl a pénzügyi kormányzatnak, és a tisztelt képviselőtársainknak a figyelmébe, mégpedig az önkormányzatok függetlenségével és önkormányzati elvével összhangban úgy találta a gazdasági bizottság, hogy célszerű volna megfontolni a meghatározott adónemeket meghaladóan egy olyan egyéb adó bevezetését ebbe a sorba, amelyik nem kényszerpályán csak a tól-ig határok között, meghatározott adócélok tekintetében, hanem a helyi önkormányzat döntésétől függően olyan helyi speciális körülményeknek megfelelő adó kivetését is lehetővé tenné, ami az ottani gazdaságpolitikai-társadalmi célok elérésére adott esetben alkalmasabb volna. Nagyon sok példa hangzott el a gazdasági bizottságban, hogy olyan tevékenységet, amely például egy kisebb község, vagy egy kisebb város területén kívül eső gazdasági egységből terhet jelentene annak a városnak – például egy kisközségen intézményesen átjár egy szomszédos településen dolgozó, ott bejegyzett cégnek nagy teherbírású teherautója, ami tönkreteszi például a község útjait –, legyen lehetősége a községnek ennek alapján a nem illetékessége alá eső vállalat felé is valamiféle útadót kivetni.
Lehet, hogy nevetség tárgya, de nagyon sok megkeresés van például ebadó tekintetében. Lehetőséget kell adni, hogy elérendő társadalmi célok és igények kielégítésére legyen lehetősége az önkormányzatnak meghatározott körben itt nem nevesített adót is kivetni, ezt ajánlja a gazdasági bizottság az általános vita keretében.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit