VARGA MIHÁLY (FIDESZ)

Full text search

VARGA MIHÁLY (FIDESZ)
VARGA MIHÁLY (FIDESZ) Köszönöm, Elnök Úr! Külön köszönöm, hogy megelőlegezte nekünk a pártok vezérszónokainak jövőbeni sorrendváltozását. (Derültség, szórványos taps.)
Tisztelt Ház! Engedjék meg, hogy röviden összefoglaljam a FIDESZ parlamenti frakciójának véleményét az Országgyűlés elé 557-es számon beterjesztett, helyi adókról szóló törvényjavaslatról.
Úgy hiszem, az előttem szólók ebben megerősítenek, hogy ez a törvény szintén azon törvények közé tartozik, amelynek meghozatala nem halasztható tovább. Az eddigi tanácsi adórendszer egyrészt a tanácsrendszer megszűnésével nem tartható tovább fenn, hiszen a helyi önkormányzatok önállóságának politikai garanciái mellé szükség van a pénzügyi kérdésekben is bizonyos mozgáslehetőségre.
Megszűnhet végre az eddigi állami adómonopólium, másrészt jelenleg is ismeretesek a tanácsi adórendszer hibái, úgy mint nem szektorsemleges, kimondottan diszkriminatív, tisztázatlan jó néhány esetben, kinél marad a bevétel, nem sorolom tovább. Ezek miatt szükséges tehát a települések adószabályozásának felülvizsgálata. Az örvendetes tény mellett azonban némi kétkedéssel kell fogadnunk azokat a jóslatokat, feltételezéseket, amelyek a helyi adókat kísérik. Nehezen tartható állítás véleményem szerint az, hogy a helyi adók ebben a formájukban nem jelentenek plusz terhelést az állampolgároknak, tág lehetőséget adnak a képviselőtestületeknek, harmonizálnak a központi adókkal.
Véleményem szerint nem beszélhetünk ott tág lehetőségekről, ahol a központi költségvetés eleve számol a helyi adóbevételekkel, márpedig ez az 1991-es költségvetésben 26 milliárd forintos bevételi tételként szerepel. Itt jegyzem meg, az államtitkár asszony említette, az idő előrehaladta miatt az önkormányzatoknak már csak év közben lesz módjuk bevezetni ezen adófajtát, tehát nem folyik be a tervezett 26 milliárd forint, de nem szólt arról, hogy vajon véleménye szerint milyen módon tudja majd pótolni a kieső összeget a település.
További korlátozó feltétel, hogy amelyik helyi önkormányzat nem hajlandó a központilag megállapított minimális mértéket beszedni, nem részesülhet pótlólagos költségvetési támogatásban. Ezzel arra kívánok utalni, hogy ebben a konstrukcióban a helyi adók az alapellátás eszközei, olyan pénzügyi források, amelyek az önkormányzat működőképességéhez szükségesek. A helyi adók feladata, úgy vélem, az, hogy az átlagnál magasabb színvonalú közellátást tegyenek lehetővé, finanszírozzák a helyi beruházásokat, amelyekre máshonnan nem kapnak pénzt. Tudomásunk szerint még dúl a vita az önkormányzatok között, hogy ezen adófajtát helyi dézsmának, helyi harácsnak nevezzék-e.
Módosításainkkal tehát arra kívánunk törekedni, hogy az előbb említett célhoz legyen eszköz a helyi adó, valóban az önálló adópolitika kialakítását tegye lehetővé. Ehhez szükségesnek tűnik, az ország területi egyenlőtlenségei kifejezetten indokolják, hogy megszűnjék a tervezett adóminimum mint alsó adóhatár, ugyanis nagyon sok kistelepülésen nincs mód az adóminimum szintjét elérő adóérték kivetésére sem.
Más kérdés, hogy az önálló adópolitika kialakításához az is hozzátartozik – és ebben bízhatunk a képviselőtestületek józanságában –, hogy az adómaximum is csak ajánlott felső határ legyen, ne szigorú megkötés. Gondoljunk arra, hány feladatnak, elvárásnak kell, hogy megfeleljen az önkormányzat: foglalkoztatáspolitika, a munkanéküliség helyi kezelése, közmű, kulturális, oktatási ellátások, amelyekhez annak a területnek, ahol erre lehetőség van, meg kell adni a jogot plusz bevételek beszedésére.
Tisztelt Ház! Ez idáig 125 módosító indítvány érkezett, és amíg Békesi László képviselőtársam beszélt, közben is érkezett egy, tehát most már a 126.-nál tartunk. Nem kívánom véleményezni mindegyiket, ebben jórészt a mi módosításaink is benne vannak, itt most röviden csak kettőre utalnék.
Módosítani kívánjuk az építményadó és a telekadó alapjának négyzetméterben történő megállapítását, ezzel nem értünk egyet, ehelyett a korrigált forgalmi értéken történő adókivetést tartjuk elfogadhatónak.
Ezen és a többi módosításunk indoklását a részletes vitában tesszük meg. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit