ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Először a módosító javaslatokról kell döntenünk az előbb jelzett sorrendben. A 453-as számú jelentés 1. pontja tartalmazza a bizottság módosító javaslatát, amely a törvényjavaslat 2. §-a (1) bekezdésére vonatkozik. Lényege, hogy a társadalmi szervezeteket ingyenes használati jog illesse meg. A módosító javaslat elfogadását az alkotmányügyi bizottság támogatja, s azzal a Kormány is egyetért. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e ezt a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak. (A szavazás megtörténik.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 211 szavazattal 17 ellenében 24 tartózkodás mellett a gazdasági bizottság módosító javaslatát elfogadta.
Ha lehet, felkérem tisztelt államtitkárainkat, hogy szíveskedjenek a helyükre fáradni, mert nagyon sok esetben kell szavazniuk, s talán egyértelműbb, ha a helyükön szavaznak. (Az államtitkárok a helyükre mennek.)
Tisztelt Országgyűlés! A jelentés 2. pontjában szereplő módosító javaslat helyett – az alkotmányügyi bizottság jelentésében szereplő módosító javaslat helyett – Orbán Viktor 459-es számon új változatot nyújtott be, mely ugyancsak a törvényjavaslat 2. § (1) bekezdésére vonatkozik. Ennek lényege, hogy a Magyar Szocialista Párt, valamint a törvényjavaslatban felsorolt társadalmi szervezetek kizárólag ellenérték fejében szerezzenek használati jogot. Az alkotmányügyi bizottság ezzel a módosító javaslattal nem ért egyet, nem támogatja. Megkérdezem az államtitkár urat, hogy a Kormány nevében egyetért-e Orbán Viktor módosító javaslatával.
 

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit