SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:

Full text search

SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke:
SALAMON LÁSZLÓ, DR. az alkotmányügyi, törvény-előkészítő és igazságügyi bizottság elnöke: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A bizottság külön előadót nem állít, azonban a korábbi jelentésekhez képest kiegészítésekről kell – a bizottság munkáját illetően – beszámolnom.
Mint ismeretes, ebben a témában már két jelentés is készült, tehát az alkotmányügyi bizottság tárgyalásairól két dokumentum is a képviselőtársak rendelkezésére áll 416-os, illetőleg ahelyett, másodikként, 453-as szám alatt.
Azonban az utolsó, a második jelentés sem teljes, tekintettel arra, hogy a jelentés elkészültét követően még az alkotmányügyi bizottság módosító javaslatokat tárgyalt meg. Ezekről nagyon röviden.
A bizottság Orbán Viktornak újabb módosító javaslatát 459-es szám alatt megtárgyalta, és nem támogatta.
Ezen túlmenően a bizottság megtárgyalta Kósáné dr. Kovács Magda 487-es szám alatti javaslatát, mely a törvénytervezet 4. szakaszára vonatkozott, és kétirányú módosító javaslatot tartalmazott. Egyfelől azt javasolta, hogy a korábbi kezelői jog alapján keletkezett jogviszonyokból származó ellenérték ne az állami költségvetésbe kerüljön be, hanem a ZÁVKI-hoz kerüljön. Ez volt a javaslat egyik része.
A javaslat másik része pedig arra irányult, hogy az ott megnevezett szervezetek helyett valamennyi társadalmi szervre vonatkozzék általános szabályként az, hogy ezeket a szerveket a hasznosításból befolyó haszon, jövedelem nem illeti meg.
A bizottság a tekintetben, hogy az állami költségvetés helyett a ZÁVKI-t illesse a hasznosítás ellenértéke, nemlegesen foglalt állást, e vonatkozásban a javaslatot nem támogatta, abban a tekintetben azonban, hogy valamennyi társadalmi szervre egységesen vonatkozzék az a jogkövetkezmény, hogy a korábbi hasznosítás ellenértéke az állami költségvetésbe kerüljön – e vonatkozásban –, a javaslatot támogatta.
Ez viszont azt is eredményezte, és a bizottság külön is állást foglalt arról, hogy a 460-as számon a bizottság módosító javaslatát, mely a 4. szakaszt (2) bekezdéssel kívánta kiegészíteni – ezt a módosító javaslatot –, a bizottság visszavonta.
Az előbbieken túlmenően még a bizottság megtárgyalta Havas Gábor és Solt Ottilia 489-es szám alatti módosító javaslatát, és azt nem támogatta.
Köszönöm a figyelmet.
 

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit