ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság általános elvi állásfoglalása alapján az önálló indítvány napirendre tűzését javaslom. Tájékoztatásul megjegyzem, hogy a házbizottság többsége, Kölcsey halhatatlan érdemeit hangoztatva, emléke megörökítésének javasolt módjával nem értett egyet.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e Kávássy Sándor előterjesztésével. Határozathozatal következik. Most, kérem szavazzanak! (Megtörténik.)
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés 136 szavazattal 56 ellenében, 94 tartózkodás mellett foglalt állást a javaslat kérdésében, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy Kávássy Sándor indítványa nem kapta meg a szükséges többséget. Köszönöm szépen.
Hadd jelezzem, már a házbizottság ülésén is elhangzott, hogy az Országgyűlésben képviselt pártok keresik a megoldást, hogy az Országgyűlés, halhatatlanjaink évfordulójára, megfelelő elgondolás alapján, a megörökítésnek egy más formáját találja meg. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalról.)
Képviselői önálló indítványt nyújtott be dr. Eörsi Mátyás, a Szabad Demokraták Szövetsége részéről, az Országgyűlés Házszabályainak módosítására. Képviselőtársaim az indítványt az 502-es számon kézhez kapták. Kérdezem Eörsi Mátyást, kíván-e szóbeli indoklást is tenni.
Torgyán József kézfelnyújtását most láttam, idejében szót fogok adni.
Eörsi Mátyás tehát lehetőséget nyer a szóbeli indoklásra.
Felszólaló: Dr. Eörsi Mátyás (SZDSZ)
 

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit