ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatal következik. Először megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, igazolja-e Gaál Gyula képviselő mandátumát mindkét bizottság egybehangzó véleménye alapján. Kérem állásfoglalásukat most. (A képviselők szavaznak.) Köszönöm. Megállapítom, hogy az Országgyűlés 271 "igen" szavazattal 1 ellenében, 2 tartózkodással Gaál Gyula képviselőtársunk mandátumát igazoltnak jelentette ki. (Taps.) Szerencsekívánataimat fejezem ki Gaál Gyula képviselő úrnak képviselői munkájához, és megkérem, hogy helyét képviselőtársaim körében foglalja el.
Tisztelt Országgyűlés! Megkérdezem képviselőtársaimat, igazolják-e Surján László képviselőtársunk mandátumát mindkét bizottság egybehangzó véleménye alapján. Állásfoglalás következik. (A képviselők szavaznak.) Köszönöm. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Megállapítom, hogy az Országgyűlés 239 szavazattal 3 ellenében, 6 tartózkodással igazoltnak tekinti Surján László képviselői mandátumát. Köszöntöm Surján Lászlót képviselőtársai sorában. (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy a Kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatot. A sürgős tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül dönt. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a benyújtott kormányjavaslat sürgős tárgyalásával. Állásfoglalás következik. (Zaj.) Most kérem állásfoglalásukat. Kérem az államtitkárokat, hogy akinek a gépe nem működik, kézfeltartással jelezze állásfoglalását. (Megtörténik.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés összesen 191 "igen" szavazattal 71 ellenében, 16 tartózkodás mellett magáévá tette a Kormány javaslatát, és a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényjavaslatot napirendre tűzte. Felkérem tehát az alkotmányügyi és az önkormányzati bizottságokat, szíveskedjenek a törvényjavaslatot megtárgyalni és véleményezni.
Engedjék meg, hogy mindezek után ismertessem mai ülésnapunk várható programját.
A miniszteri válasszal és határozathozatallal folytatjuk az átalakulási törvény módosításáról szóló törvényjavaslat megtárgyalását. Ezt követi a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseivel foglalkozó törvény módosításáról szóló javaslat megtárgyalása, majd az Országgyűlés Házszabályainak módosítására vonatkozó, Dornbach Alajos és Hack Péter által benyújtott országgyűlési határozati javaslat megtárgyalása.
Bejelentem, hogy ebéd után hallgatjuk meg az interpellációkat és kérdéseket. Bejelentem, hogy ezeknek tegnap ismertetett sorozatához járul Tamás Gáspár Miklós Szabad Demokraták Szövetsége-beli képviselőtársunknak újabb kérdése a miniszterelnökhöz, amelyet az úgynevezett Justitia-csomagterv tárgyában nyújtott be. Bejelentem továbbá, hogy Roszík Gábor képviselőtársunk is újabb kérdést nyújtott be.
Végül bejelentem, hogy a földművelésügyi miniszter úr és az interpelláló képviselő egyetértésével Danis György interpellációja a korábban ismertetett sorrendtől eltérően az interpellációk sorában harmadikként kerül sorra.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit