TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)

Full text search

TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP)
TORGYÁN JÓZSEF, DR. (FKgP) Igen Tisztelt Ház! Kénytelen vagyok még egyszer szót kémi, mégpedig azért, mert dr. Hankó Faragó Miklós képviselőtársunk hivatkozott az én felszólalásommal szemben a magyar közjogi hagyományokra és az európai jogrendre. Hát kérem, a magyar közjogi hagyományok nem ismerték az államtitkárok meghallgatását. (Közbeszólás: …minisztereket!) Az ilyen hivatkozás tehát nyilvánvalóan teljesen téves, (Taps jobb oldalon.)
Ami pedig az európai jogrendre való hivatkozást illeti az államtitkárok meghallgatása vonatkozásában, legyen szabad arra utalnom, hogy ilyet sem ismer a mi európai jogrendünk. Tény, hogy Amerikában ismeretes ez a meghallgatási rendszer, de ott nem a parlamentáris demokrácia, hanem az elnöki rendszer tekintetében ismeretes ez a meghallgatás. Ha majd egyszer úgy fog dönteni ez a parlament, hogy nincs szükség parlamentáris demokráciára, hanem van szükség egy amerikai értelemben vett elnöki rendszerre, akkor én készséggel tapsolni fogok dr. Hankó Faragó Miklósnak. (taps a jobb oldalon; derültség) de amíg a mi parlamentünk, a magyar parlament úgy dönt, hogy itt parlamentáris demokrácia alapján történjék a kormány hivatalba lépése, addig tartsuk magunkat ennek a parlamentáris demokráciának a szabályaihoz. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit