BOTOS KATALIN pénzügyminisztériumi államtitkár:

Full text search

BOTOS KATALIN pénzügyminisztériumi államtitkár:
BOTOS KATALIN pénzügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Szeretném nagyon röviden megindokolni a Kormány nevében általam előterjesztett módosító javaslatot, amely – mint az Önök előtt fekvő, kiosztott iratanyagból látható – a tervezett törvényjavaslat (4) bekezdésének a módosítását a következő szöveg tartalmazza: "A (3) bekezdés rendelkezése nem terjed ki a Pénzügyminisztérium által zárolt állami vagyon kezelésével megbízott intézmény hatáskörébe utalt, külön jogszabályban meghatározott ingatlanra." A többi szöveg marad. Tehát ez az aláhúzott szövegrész a módosításunk.
Mit jelent ez? Azt, hogy egyértelműen a kincstári ingatlanvagyont képviselő fegyveres testületek kezelésében levő – márminthogy a Munkásőrség kezelésében levő –, de állami tulajdont megtestesítő vagyontárgyak hasznosítására, ezen belül értékesítésére már létrehozott magas szintű, közvetlen állami felügyelet alatt álló intézmény, amelyet úgy hívnak, hogy a Pénzügyminisztérium zárolt állami vagyont kezelő és hasznosító intézménye, amely ez év január 1-jétől fogva létezik, intézkedik ezeknek az ingatlanoknak a hasznosításáról.
Szeretném tisztelt képviselőtársaim figyelmébe ajánlani, hogy az állam nem én vagyok – ahogy azt a Napkirály mondta –, de természetesen az állam a központi és a területi szerv egyaránt. Teljesen egyértelmű, hogy az ingatlanvagyonban a megfelelő megosztást meg kell találni. Ez a megosztás mind ez ideig még teljes pontossággal nem alakult ki, a kincstári ingatlanvagyon koncepciója kidolgozás alatt van, de hogy ez a vagyonrész egyértelműen annak a részét képezi, ez nem vitatható. Nem lenne tehát értelme annak, hogy a létrehozott törvény értelmében egy újabb szűrő alá tegyük, és az ellenőrök ellenőrének az ellenőre szerepét bízzuk egy újabb testületre, egy egyébként nem is a hatáskörébe tartozó vagyontárgy vonatkozásában.
Kérem az indoklás elfogadását és a kiegészítés támogatását! Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit