KÓNYA IMRE, DR. (MDF)

Full text search

KÓNYA IMRE, DR. (MDF)
KÓNYA IMRE, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az ügyrendi bizottság hosszasan tanácskozott a felmerült kérdésben, és a következő állásfoglalásra jutott. Az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság által beterjesztett, a földről szóló 1987. évi I. számú törvény módosításáról, illetve kiegészítéséről szóló törvényjavaslat országgyűlési tárgyalásának, illetve a tárgyalás folytatásának akadálya nincs.
Másodszor, a dr. Zsiros Géza képviselőtársunk által beterjesztett, az állami és szövetkezeti tulajdonban lévő termőföld átruházásának átmeneti tilalmáról szóló törvényjavaslat, illetőleg az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság által beterjesztett, a volt egyházi tulajdonú ingatlanok elidegenítési tilalmáról szóló törvényjavaslat kellő bizottsági előkészítése nem történt meg. Ezért javasolja az ügyrendi bizottság, hogy az Országgyűlés elnöke a két utóbbi törvényjavaslatot a bizottsági előkészítés befejezése céljából adja ki az illetékes bizottságoknak, majd a bizottsági előkészítés befejezését követően tegye meg a szükséges intézkedéseket a törvényjavaslatoknak tárgysorozatra történő felvétele érdekében.
Harmadszor, a benyújtott törvényjavaslatok összefüggése miatt az ügyrendi bizottság javasolja, hogy az önkormányzati, közigazgatási, belbiztonsági és rendőrségi bizottság vegye fontolóra a most tárgyalandó javaslatának esetleges módosítását; és az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság pedig azt, hogy a törvényjavaslat megváltoztatása esetén módosító javaslatát fenntartja-e.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit