SZABÓ IVÁN, DR. (MDF)

Full text search

SZABÓ IVÁN, DR. (MDF)
SZABÓ IVÁN, DR. (MDF) Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak!
Azt hiszem, ahhoz, hogy érdemben tudjunk előrehaladni, egy lényeges kérdést tisztázni kell – amiről úgy érzem, Orbán Viktor képviselőtársam hozzászólása alapján szükséges említenem. Azt éreztem ki belőle tudniillik, hogy két malomban őrölünk – az előterjesztés és az ő hozzászólása. Tökéletesen egyetértek vele abban – és szimpatikus volt hozzászólása –, hogy tulajdonképpen amiről vitatkoznunk kellene ma, az a privatizációs törvény és az egész tulajdoni koncepció. Kétségtelen tény azonban, hogy ez nem olyan egyszerű – mert ha olyan egyszerűen meg lehetett volna oldani, akkor nyilván ezt látnánk az asztalon, s azt hiszem, megérné, hogy akármeddig itt üljünk, dűlőre jussunk, és az ügy el is volna intézve.
Ez azonban később kerül a Ház asztalára, mint ahogy az új földtörvény is. Attól félek, hogy ha ezt a stopot – ami nem prejudikál arra vonatkozólag, hogy valakit visszaültetnek-e a jogába vagy nem, csak attól nem kíméli meg a Parlamentet, hogy csináljon privatizációs törvényt – nem tudjuk most meghozni, akkor merem állítani, hogy sem földtörvényt, sem privatizációs törvényt nem kell hozni négy hónap múlva, mert elintéződik minden spontán.
Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit