DRAGON PÁL:

Full text search

DRAGON PÁL:
DRAGON PÁL: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! Tulajdonképpen interpellációt kívántam benyújtani, de most, ahogy a bejelentések elindultak, úgy gondolom, hogy mégis jobb, hogyha ezzel az üggyel haladunk, és most teszem meg a bejelentésemet.
A békés átmenetről van szó. Ahogy a leköszönő kormány és mi is, a pártok, folyamatosan mindig a békés átmenet mellett törtünk lándzsát és ez a folyamat pozitívan haladt is, itt vagyunk, az új Parlament megalakult. Középszinten azonban, bizonyos hivatalokban, vállalatoknál és a tsz-ek vezetésénél nem látjuk, hogy ez így menne. Bejelentések érkeznek hozzánk a Független Kisgazdapárthoz az ország különböző területeiről, hogy a tsz-ek erőszakosan befolyásolják a dolgozóikat. Olyan értelemben, hogy konkrét példát említsek, a kósdi tsz-tagok saját földjüket birtokba kívánták venni, a földtörvénynek az ide vonatkozó tétele alapján bevetették, a fóti tsz azonban kivonult és ki akarja szántani a vetéseiket. Most még megakadályozták a gazdák, hogy ez ne történjen meg.
Számos más példákat is tudunk felhozni, ahol kiváló szakembereket elbocsátottak tsz-ek a munkahelyükről, mert az átalakulási folyamatokat sürgették.
Az a javaslatom a tisztelt Országgyűlésnek, hogy hozzunk ezek ellen az állampolgárokat, állampolgárok életét megnehezítő körülmények ellen határozatokat, lépéseket, ezeknek a munkahelyi vezetőknek hívjuk fel a figyelmét arra, hogy ne veszélyeztessék a békés átmenetet, hiszen az állampolgárok, az emberek türelme egyre inkább fogytán van. Köszönöm. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit