ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Tisztelt Országgyűlés! Mindezek nyomán javaslatot teszek az országgyűlés tárgysorozatára. A Magyar Köztársaság 1991. évi állami költségvetéséről és az államháztartás vitelének 1991. évi szabályairól szóló törvényjavaslat általános vitáját folytatjuk. Az alapjavaslat a 907-es számon található. Ezt követi a helyi adókról szóló törvényjavaslat általános vitájának lezárása. Az 557-es számú javaslatról van szó. Ezt az 1991. évi vagyonpolitikai irányelvekről szóló országgyűlési határozati javaslat – lásd az 1090-es számot – megtárgyalása követi. Ezután kerül sor az általános forgalmi adóról szóló 1989. évi XL. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat – lásd a 769-es számot – részletes vitája, majd a magánszemélyek jövedelemadójáról szóló 1989. évi XLV. törvény módosításáról szóló javaslat részletes vitája – lásd a 768-as számon –, majd a társadalombiztosításról szóló, az előbb említett 1975. évi II. törvény módosításáról szóló javaslat új változatának megtárgyalása – lásd majd az 1140-es számot –, ezután létre kívánjuk hozni a társadalmi szervek költségvetési támogatását elbíráló ideiglenes bizottságot, majd a tárgysorozatra kerül az interpellációk és kérdések holnap reggel ismertetendő sora.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal előtt szíves emlékezetükbe kívánom idézni, hogy korábbi döntésünknek megfelelően, ha bármely képviselőcsoport vagy a költségvetési bizottság indítványozza, akkor a 3 adótörvény-javaslat, illetőleg a külföldiek befektetéseiről szóló törvényjavaslat általános vitája újból megnyílhat. A házbizottság határozatának megfelelően ilyen bejelentést a frakcióvezetők, illetve a költségvetési bizottság elnöke tehet. Ebben az esetben kerülhet sor a most ismertetésre nem került törvényjavaslatok tárgyalására is.
Kérem, számítsanak arra, hogy esetlegesen holnap este az általános forgalmi adó módosításáról szóló törvényjavaslat ügyében határozathozatal, szavazás is történhet.
Mindezek figyelembevételével kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ülés tárgysorozatára tett javaslatot. Kérem szavazatukat. (Megtörténik.) Megállapítom, hogy az Országgyűlés 274 szavazattal 4 tartózkodás mellett a tárgysorozatra tett javaslatomat elfogadta.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit