ELNÖK (Szabad György)

Full text search

ELNÖK (Szabad György)
ELNÖK (Szabad György): Köszönöm. Kérdezem az Országgyűlést, egyetért-e a javaslattal. Most kérem szavazatukat! (Megtörténik.) Köszönöm. Az Országgyűlés 237 szavazattal egyhangúlag elfogadta a keltezést meghatározó módosítványt.
Kérdezem képviselőtársaimat, mellőztünk-e valamilyen élő módosítási javaslatot. (Nem.) Nem. Akkor megkérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy a már elfogadott módosító javaslatokkal együtt elfogadja-e a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot. Kérem most a szavazatukat. (Megtörténik.) Köszönöm.
Az Országgyűlés 233 szavazattal – mert államtitkár úr azért emelte fel a kezét, hogy az is beszámításra kerüljön – 1 ellenében és 1 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Egy napirendi pontunk van még és néhány bejelentés.
A költségvetési, adó és pénzügyi bizottság. (mozgás és zaj) – kérem szíves türelmüket, még néhány fontos dologról van szó –, tehát az előbb említettem bizottság az 1329-es számon országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be, amelyben azt indítványozta, hogy az Országgyűlés hozzon létre egy ad hoc bizottságot az Állami Számvevőszék szervezetének és működésének felülvizsgálatára. Az ad hoc bizottság a költségvetési, valamint az alkotmányügyi bizottság tagjaiból jönne létre. A bizottság tagjaiul – mint ezt Önök az 1329-es számú előterjesztésben megkapták – a biztonság kedvéért felolvasom a névsort: Vékony Miklós (MDF) Áder János (FIDESZ) Halász István (MDF) Molnár Tibor (SZDSZ) Tölgyessy Péter (SZDSZ) Matyi László (SZDSZ) Horváth Béla (MDF) Remport Katalin (MDF) és Varga Mihály (FIDESZ) neve szerepel, nem ábécé-sorrendben, ezért elnézést kérek.
Megkérdezem a költségvetési bizottság jelenlévő tisztelt megbízottját, kíván-e szóban indoklást fűzni a bizottsági előterjesztéshez. Nem jelentkezik senki, ez annyit jelent, hogy az előterjesztéssel a bizottság beéri.
Megkérdezem képviselőtársaimat, hogy kíván-e valaki felszólalni az előterjesztéssel kapcsolatban. (Nem.) Kérdezem végül akkor a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az Állami Számvevőszék szervezetének és működésének felülvizsgálatáról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Most kérem a szavazatukat.
Bocsánat, későn mondtam. Kérem még egyszer a táblát szavazásra beállítani. (Zaj.) Ne haragudjanak, elvonta valami a figyelmemet. (A táblán megjelenik a szavazás eredménye.) De így is kiválóan szavaztak. (Taps.) A rossz elnököt a jó Ház korrigálja. (Taps.) Kimondták, hogy az Országgyűlés 191 szavazattal 5 ellenében, 11 tartózkodás mellett a javaslatot magáévá tette. (Mozgás.)
Kérem, ne hagyják még el a helyüket. Bejelentésekre kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit