SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)

Full text search

SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ)
SOÓS KÁROLY ATTILA (SZDSZ) Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egész röviden szeretnék reagálni Kádár Béla miniszter úr hozzám is címzett szavaira, amelyek szerint mi katasztrófába kívánjuk sodorni az országot azzal, hogy ezt a Befektetési Alapot és a Minisztérium egyéb sajátos pénzigényeit nem támogatjuk. Igazi szakmai érvek nem hangzottak el. Ez egy nagyon régóta tartó vita. Arra szeretném fölhívni tisztelt kormánypárti képviselőtársaim figyelmét, hogy a Kormányon belül óriási lelkesedéssel figyelték a liberális beállítottságú miniszterek azt, hogy ebben a vitában esetleg a Parlament és azon belül az ellenzék nekik fog segíteni.
Azon meg vagyok döbbenve ezek után, hogy a Ház másik oldalán az a centralista "dirigista" hozzáállás, amit egyébként általam nagyra tartott és egyébként nagy tudású Kádár Béla barátom is képvisel, ilyen egyöntetű sikert arat. Ezt egyszerűen meglepőnek tartom, és remélem, hogy végül nem ez az irányzat fog győzedelmeskedni, és remélem, hogy a kormányzat nem a centralista "dirigista", hanem – ahogy ez a Magyar Demokrata Fórum programjába legújabban belekerült – a liberális irányba fog haladni. Köszönöm. (Taps balról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit