GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Engem Csépe Béla képviselőtársam nagyon korrekt, tisztességes hozzászólása késztetett némi reflexióra, de Kónya Imre legutóbbi szavaihoz csatlakozva is mondom, úgy gondolom, mi is egyetértünk azzal, hogy minden képviselőnek van felelőssége, de ez a felelősség természetesen táplálkozik abból, hogy van, aki a kormányzó erő részéről végzi képviselői munkáját, s van, aki ellenzéki pozícióból. Gondolom, azért ez a magatartás a közös alapokon túl meghatározza, és a költségvetés szavazásakor is ez minden bizonnyal meg fog nyilvánulni.
Amit azonban Csépe Béla képviselőtársam mondandójához szeretnék hozzáfűzni: valóban arról van szó, hogy bizonyos alapkérdésekben egyetértés van a kormánypártok és az ellenzék között, hiszen ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az a csomag, amelyet a szocialista párt a költségvetés módosításához elsőként benyújtott, úgy tűnik, még a Kormány fantáziáját is megmozgatta, hiszen azok a korrekciós javaslatok pontosan azon a nyomvonalon mozognak, amit a szocialista párt elsőként benyújtott módosító javaslata tartalmaz. Van azonban egy lényeges különbség, és ez mérték. Mi úgy látjuk, hogy a terhek megosztását nemcsak abban a bizonyos 23-24 milliárd forint értékben lehetne újragondolni, hanem ennél jóval nagyobb összegben, és ez egy lényeges különbség.
Végezetül szeretném felhívni Csépe Béla képviselőtársam figyelmét arra, hogy a szocialista párt már októberben kezdeményezett konzultációt, egyeztetést az ország gazdasági kérdéseiről.
Meg kell mondani, hogy sajnos, a Kormány nem olyan szempontok alapján nyúlt ehhez a kérdéshez, mint ahogy azt képviselőtársam nagyon tisztességes és korrekt hozzászólása tartalmazta: mind ez ideig – legalábbis az én tudomásom szerint – érdemi konzultáció és egyeztetés a Kormány részéről az ellenzék pártjaival nem volt.
Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit