GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)

Full text search

GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP)
GÁL ZOLTÁN, DR. (MSZP) Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, nem vádolhatnak engem azzal, hogy itt fel-felugrálok. Elnézést kérek, hogy a mai napon mégis harmadszor kell szólnom, de úgy hiszem, hogy valamifajta szerepzavar van a kormánypártok soraiban, hiszen ma már többedszer szólítják meg az ellenzéket, és tesznek neki mintegy szemrehányást, hogy nem akarja megszavazni az Antall-kormány költségvetését.
A parlamentáris rendszer ezzel kapcsolatos sajátosságait Pető Iván itt az előbb szerintem világosan megmondta. Ami a Szocialista Párt konkrét tevékenységét illeti ebben a költségvetésben, szeretném a tisztelt Ház figyelmét felhívni arra, hogy amikor Békesi László elmondta az előbb idézett szavait, folytatta is – nevezetesen azzal, hogy felsorolta, milyen feltételek mellett tudja a Szocialista Párt a költségvetést támogatni. Ezeket a feltételeket a Kormány – és ez teljesen szuverén joga – nem teljesítette. Ebben a költségvetésben a Kormány politikája – mint minden költségvetésben a Kormány politikája – fogalmazódik meg, sűrítetten jelenik meg a politika. Nem hiszem, hogy feladata lenne az ellenzéknek, hogy ezt a politikát elfogadja.
Ami konkrét magatartásunkat illeti, szeretném felhívni ismételten a figyelmet – és ez nem magyarázkodás, csak úgy látszik, hogy gyorsan felejtünk – azokra a konstruktív javaslatokra, amelyeket a Szocialista Párt tett, arra a szerepre, amelyet Békesi László a költségvetési bizottságban játszott, és említhetnék más bizottságokat is, ahol a Szocialista Párt képviselői minden egyes alkalommal konstruktívan, esetenként a bizottsági munkát a vállukon vive vettek részt, és nagy szerepük van abban, hogy ma itt tartunk, hogy holnap a költségvetés felett szavazhatunk. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit