LABORCZI GÉZA (SZDSZ)

Full text search

LABORCZI GÉZA (SZDSZ)
LABORCZI GÉZA (SZDSZ) Természetesen az elhangzottak jegyében a saját módosító indítványomhoz szeretnék pár rövid gondolatot fűzni.
Elnök Úr! Tisztelt Ház! A költségvetés és az önkormányzatok viszonyáról egy történet jut eszembe, és ez a következő. Bemegy az illető férfi a ruhaboltba, és öltönyt szeretne vásárolni. Fölpróbálja a zakóját, és látja, hogy az egyik ujja rövidebb, mint a másik. Odahívja az eladót, és közli vele, hogy baj van, mert hosszabb az egyik ujj, mint a másik. Azt mondja neki az eladó: semmi probléma, uram, egy kicsit húzza vissza az egyik karját, és nyújtsa ki a másikat, és majd minden jó lesz. Fölpróbálja az illető a nadrágot is, és közlik vele, látja, hogy az egyik szára hosszabb, mint a másik. Odahívja az eladót: probléma van. Azt mondja: nincs semmi baj, egy kicsit roggyantsa meg magát, és majd nem lesz semmi probléma. Megy az úton, másnap szembetalálkozik két ruhatervezővel. Azt mondja az egyik ruhatervező a másiknak: látod komám, milyen jól áll a ruhaipar, mert mi már ilyen alakokra is tudunk ruhát tervezni. (Gyér taps.) Köszönöm.
Azt gondolom, hogy nagyon sokszor azzal a ruhával, amit költségvetésként akarnak az országra adni, itt-ott valójában a fazonjával sok baj van. Nyilvánvalóan, hogy sok képviselői indítvány is azt szeretné megcélozni, hogy ennek a fazonja valamilyen módon jobb és használhatóbb legyen.
1227-es számon egy módosító indítványt nyújtottam be, amelyben a személyi jövedelemadóval kapcsolatosan azt a felső határt javaslom eltörölni a megyei jogú városok esetében, ahol a kiegészítés csak 25 millió forintig lehetséges, hiszen azoknál a nagyobb megyei városoknál, megyei jogú városoknál, ahol az nem éri el a szükséges határt, nem nagyon tudják teljesíteni mindazokat a feladatokat, amelyek a megyei jogú városi feladataikkal összefüggésben reájuk hárulnak. Tehát így kérem, hogy ezt a módosító indítványt, amelynek a fedezetét is megjelöltem természetesen a módosító indítványomban, a szavazáskor támogatni szíveskedjenek.
Köszönöm szépen. (Gyér taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit