UNGÁR KLÁRA (FIDESZ)

Full text search

UNGÁR KLÁRA (FIDESZ)
UNGÁR KLÁRA (FIDESZ) Köszönöm, Elnök Úr! Zacsek úr szavaira szeretnék reagálni. Hölgyeim és Uraim! A költségvetés a Kormány elmúlt hét hónapi gazdaságpolitikájának bizonyítványa. Önök – velem szemben ülve –, Hölgyeim és Uraim, az MDF, a Kisgazdapárt és a Kereszténydemokrata Párt soraiban a szülei ennek a Kormánynak, és a bizonyítványt alá kell írni. Tekintsék a holnapi szavazást a Kormánnyal szembeni bizalmi szavazásnak. Az Önök kezében van annak a lehetősége, hogy ennek a Kormánynak május óta újra egyszer bizalmat szavazzanak.
Májusban – a FIDESZ nevében tudok nyilatkozni – ennek a Kormánynak nem szavaztunk bizalmat. Az elmúlt hét hónapban nem úgy láttuk, hogy a Kormány olyan gazdaságpolitikát tudott volna kialakítani, amelynek bizalmat tudnánk szavazni. Botos Katalin már az expozéjában – amikor a költségvetési vita elkezdődött –, hatpárti egyeztetésen és számos esetben kifejtette, hogy nagyon kevés ideje volt a Kormánynak arra, hogy a szükséges, lényeges, struktúrát alapvetően megváltoztató intézkedéseket hozzon. Botos Katalinnak csak részben van igaza, mint a Kormány köreiből tudjuk, komoly viták hangzottak el a Kormányon belül. Nem tudtak a gazdasági tárca miniszterei egymással megegyezni abban, hogy milyen gazdaságpolitikája legyen ennek a Kormánynak.
Egy ilyen Kormányt, Uraim és Hölgyeim, ne várják tőlünk, hogy támogassunk. Köszönöm. (Taps balról.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit