BAKÓ LAJOS, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:

Full text search

BAKÓ LAJOS, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója:
BAKÓ LAJOS, a költségvetési, adó- és pénzügyi bizottság előadója: A költségvetési bizottság előadójaként szólok, a bizottság még ülésezik.
Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! A társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítására beadott kormányjavaslatról a költségvetési bizottság a vitát lefolytatta, az állásfoglalásait tartalmazó jelentését a holnapi szavazás előtt tisztelt képviselőtársaim kézhez kapják majd. Így én most nem kívánok a döntések részleteiről hosszasan beszélni, inkább azok hátteréről.
A bizottság tagjai egyhangúlag egyetértettek abban, hogy a társadalombiztosítást önkormányzati alapra kell helyezni a későbbiekben. Ennek előkészítését alapvető fontosságúnak tekintjük, így ez a törvényi szabályozás átmenetinek tartható. Döntéseinknél még az az elv vezérelt minket, hogy érdemben csak azokat a javaslatokat tárgyaltuk meg, amelyeknek költségvetési vonzata van vagy lehet, illetve költségvetési jellegű. Azokat a javaslatokat, amelyek jogi vonatkozásúak, az alkotmányügyi bizottság belátására bíztuk; az olyanoknál pedig, amelyek egyértelműen egészségügyi szakértelmet követeltek meg, az ebben illetékes bizottság véleményére hagyatkoztunk. Így a ma délelőtti tárgyalásunkon sokat segített az egészségügyi bizottság elkészült jelentése, amely összefogottan tárgyalta a már beadott javaslatokat. Így nagyon megkönnyítette és meggyorsította munkánkat, bár így is időzavarral küszködünk.
A törvényjavaslatot több módosítással együtt a bizottság elfogadta és azt a tisztelt Háznak is elfogadásra javasolja. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit